Tre colazioni e un po' di self care.

 Ci sono delle volte in cui, al mercoledì mattina, non riesco a fare molto; ci sono delle ragioni precise dietro questo fatto, e ho imparato ad accettarle, ma comunque rimane una fatica ogni tanto. Va bene così, e le parole chiave dietro questi momenti sono "amore a sé", un concetto estremamente difficile da mantenere in equilibrio tra egoismo e indolenza, che funziona solo se si basa solidamente su altro (o Altro). In questi giorni un po' difficili, mi circondo di amici, leggo cose buone, vedo cose belle (c'é la neve ora nell Upland, e aiuta), e, ovviamente mangio cose buone.

Questa é una piccola selezione di colazioni non troppo complicate, ricche e autunnali, che non ho voglia di tenere tanto lunga, e che perciò vi spiego con i link alle ricette originali, aggiungendo solo le eventuali modifiche da me apportate. Enjoy!

1. Pumpkin Spice Granola (https://www.youtube.com/watch?v=O_HEUkDRJ1E).

Your house will smell amazing, of cinnamon and ginger, for days, and it is really worth a try. You can use any type of puffed cereals, I found some honey wheat, and therefore I reduced the amount of sugar.

La vostra casa saprà di dolce e cannella per giorni, e ne vale davvero la pena. Potete usare qualsiasi tipo di cereale soffiato, io ho trovato del grano al miele, e quindi ho anche ridotto la quantità di zucchero.



È una coppia vincente, dolce ma non troppo, e soprattutto otterrete la consistenza di un velluto; chiedete aiuto a qualcuno che sa conservare per bene le marmellate, se siete un poco inesperti come me. Io ho saltato le mandorle, ma voi fate un po' come vi pare.



È stato bellissimo farla, anche sue vi consiglio di usare una planetaria, se l'avete - ma pure a mano se siete più esperti, perché no; ha un profumo delicato di zucca, un colore giallo ricco e burroso, ed é perfetta tostata o come french toast (che poi si chiama pan perdu). Si congela molto bene, si può fare con della margarina, come ho fatto io, ma non ho ancora imparato a sostituire per bene le uova, quindi non é vegana al 100%.


ENG

There are sometimes in which, on Wednesday, I can't do much; there are precise reasons behind that, and I've learnt to accept that, but, still, it is a bit hard once in while. It is completely fine though, and the words behind those moments are "self-care", a concept extremely difficult to maintain in a balance between selfishness and indolence, that works only is it leans with solid basis on something else (or Someone else). In these days a bit difficult, I surround myself with friends, I read good things, watch beautiful things (there is snow now in the Uplands, and it is a great help) and, obviously, I eat delicious things.

Here you have a small selections of breakfasts, not too complicated but rich and autumnal, that I don't want to explain too long, so I think I'll just attach the link to the original recipe, just telling you the eventual modification I've made. Enjoy!

1. Pumpkin Spice Granola (https://www.youtube.com/watch?v=O_HEUkDRJ1E).

Your house will smell amazing, of cinnamon and ginger, for days, and it is really worth a try. You can use any type of puffed cereals, I found some honey wheat, and therefore I reduced the amount of sugar.


Its a win team, sweet but not too much and, more important, you will get the consistency of velvet; ask to someone that nows how to preserve jams, if you, like me, are not super expert. I did not add almonds, but you can do as you like, of course.



It was beautiful to prepare, but my suggestion is to use a dough mixer, if you have any - but if you are experts, so do it by hand! It will be fun. The brioche has a very delicate pumpkin flavour, a rich and buttery yellow color and it is perfect toasted, or in a French toast (that is actually called pan perdu). You can freeze it and use margarine instead of butter, as I did, but it is not 100% vegan since I've not learned to substitute eggs.

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